חזרה

עישון עוף למתחילים | טיפים של מקצוענים

בכל הקשור לצלייה ועישון, נתחי בשר אדומים וגדולים הם לחלוטין לא האפשרות היחידה לברביקיו בטעמים נהדרים.

הכירו את החלופה הטעימה לא פחות: עוף מעושן, רך ועסיסי, שיככב בארוחת הערב הבאה שלכם.

אז איך מעשנים אותו כמו המקצוענים, למרות שאתם לגמרי מתחילים?

הינה כמה עצות נהדרות בדרך לעוף המעושן המושלם.

הכול מתחיל באיכות

הדרך לכל מנה מנצחת מתחילה באיכות חומרי הגלם, ולכן מומלץ לבחור במוצר טרי מקצביה שאתם סומכים עליה מאשר אחד קפוא או נתחים שאינכם יודעים את זהותם.

העדיפו לבחור בכזה שלא קיבל טיפול אנטיביוטי, והעור שלו לבן ודק.

סודו של המלח

באופן טבעי, זהו בשר רזה יותר בהשוואה לבשר אדום ולכן השריה בתערובת מתובלת עם מלח למשך מספר שעות תעשה עימו פלאים.

המלח פועל לפירוק השרירים, ריכוכו והגברת ספיגת הלחות בהמשך, וכך ניתן לעשן אותו בהמשך מבלי לוותר על רכותו ועסיסיותו.

ייבוש לפני הכול

לאחר השריה טובה בתערובת המלח, חשוב לא פחות לדאוג שהוא יבש לחלוטין לפני שמתחילים במלאכת העישון.

אנחנו לא רוצים להגיע למצב שהוא יהיה פריך מבחוץ ויבש מבפנים, ולכן מומלץ בחום לאפשר לחלקים שלו להתייבש באוויר כשעה לפני שהוא עושה את דרכו למעשנת או לגריל שלכם.

תיבול פשוט

דיברנו על המלח, אך כדאי לתת כבוד גם לאורחים נוספים במנה העסיסית שלכם – תבלינים!

אתם רוצים שהטעם המעושן ישלוט בכיפה, ולכן נימנע מתבלון יתר ונעדיף תבלינים פשוטים או רטבים בסיסיים (ללא סוכר).

בחירת העצים לעישון

בין אם אתם משתמשים בבולי עץ או גושי עץ גולמיים, לסוג העץ הנבחר יש השפעה מכרעת על פרופיל הטעם של המזון שאתם מעשנים ולכן חשוב להשתמש בסוג עץ שלא ישתלט על טעמיו הטבעיים, הנחשבים לעדינים יותר בהשוואה לבשרים אחרים.

עצי פירות יהיו בחירה נהדרת, בייחוד עצי תפוח ודובדבן, שכן טעמם הקליל יחמיא  ויקליל את טעמיו.

מדידת טמפרטורה מדויקת

הדרך הטובה ביותר לדעת מתי הוא מוכן היא להשתמש במדחום בשר באיכות מצוינת.

כך לא תסתכנו בבישול יתר וייבוש וגם לא בבשר שאינו עשוי היטב.

התחילו לבשל אותו ברגע שהמעשנת או הגריל מגיעים לטמפרטורה פנימית של 250 מעלות, והקפידו שהטמפרטורה הזו תישמר (עד 325 מעלות) לאורך כל זמן הבישול.

כך תבטיחו טמפרטורה אחידה ותיהנו ממנה מבושלת כהלכה, טעימה ופריכה.

הפינאלה

לאורך כל זמן הבישול נעשן את העוף באמצעות אש עקיפה. כ-5-10 דקות לפני שהוא מוכן, נצרוב אותו עם העור כלפי מטה בחום ישיר.

כך נוציא את השומן מהעור ונקבל מעטפת קריספית וטעימה להפליא.

כדי לעשן אותו כמו מקצוענים לא די במעשנה איכותית, חשוב גם לדעת כיצד לעבוד עם הנתח הנבחר ולא פחות חשוב – לבחור מראש בעוף איכותי ומובחר.